30 Kasım 2010 Salı

Bir Derbi'nin ardından...





Bayadır yazamıyorduk malumunuz vizeler falan vardı bitirdik şimdi 17 ocak gününe kadar boş olmakla beraber "şimdi onlar düşünsün" mantığı ile hareket ediyor ve sadece matematikten kaldığımı en azından gidişatın o yönde olduğunu belirtmek istiyorum.

 Vizeler bitti falan ama konu o değil. -yıldızdan taksime kadaaaaaaaaaaaaaaar- neyse konuyu fazlada lakayıtlaştırmadan yazalım. Malum samiyen yıkılıcaktı -samiyen yıkılsın toplu konut yapılsın- neyse cem kendine gel. Bizde dedik son kez bi görelim bi hatıra da bize kalsın falan ayağına gittik. Aslında inanırmısınız bilmem ama hiç kazanacağımıza dair bir umut yoktu içimde ve son güne kadar gitme taraftarıda değildim. Derken çalan bir telefon ve o arada geçen ve beni tanıyan bi çok kişinin bildiği klasik sahne derken yanımdaki dostlara ""ee yarın kaçta gidiyoruz" diye yapılan bi girişten sonra maç sabahı 12 gibi semte gelindi. Daha sonra kahvaltı falan derken zaman geçirmecenin akabinde gitmeden son bi yemek ve ver elini ASY.

Biraz meşakatli yollardan gidiş sokaklarda yapılan gereksiz daha doğrusu istem dışı delikanlılıklar (detay isteyen varsa özelden gelsin) derken sonunda girişe ulaştık. Giriş demeye 1903şahit gerek oda ayrı bi konu. Hani inşaatlar olur ya yada şantiyeler böyle hafiften ormanı andırır uçurumvari bi yanı vardır falan işte aynen öyle bi yerden girmeye çalıştı 1160'ı biletli biletsizleri bilmiyorum ama şu var elinde herhangi bir organizasyon bileti olanın bile rahat gireceği hatta bileti olmayanın bile girdiği bi stad. (pardon stad'dı olacaktı orasıda kalmadı artık)

Maçın teknik detayına girmeye gerek yok çünkü teknik detayı tartışcak vakit bulamadık hala "yıldızdan taksime kadaaaaaaar" dolaşıyoruz oda ayrı bir konu. O stada en son gittiğimde deplasman tribünü numaralı tarafındaydı görülen o ki baya bi değişmiş iyide olmuş hani. Veni Vidi Vici derler ya hani işte onu yaptık bizde ve aramızdaki konuşmalarda "en son kim koydu" yada "o stadda en son kim'e yenildin" gibi nağmeler ile hatırlanacak orası bizim için.

Son söz olarak Soner Sarıkabadayı'ya seslenmek istiyorum. Arkadaş şarkının bu şekilde bi dönüşüme uğrayacağını ve bir çok Beşiktaş'lının şarkını unutum "yıldızdan taksime kadaaaaaaaar" diye girişler yapacağını bilseydin bu şarkıyı yazarmıydın.

20 Kasım 2010 Cumartesi

Çile Kartalım Çile...

Kısa bi ara dedik ama Beşiktaş ne ara vericek zaman bırakıyor nede düşünmeden geçebilcek bi an. He fenamı olurdu bugün buraya takım şöyle iyiydi böyle güzeldi diye yazsak başlığımızı ""yıldızdan taksime kadaaaaaaaaaaaaaaaarrr"" diye yazsak vs.vs.vs. 
Şimdi ilk olarak Dayı'dan başlayalım. Schuster'e bir başka güveniyordum ben aslında hani ne bileyim adam'ın duruşu falan güven veriyordu ama bugün kaybedilen 2puan'ın sorumlusu öncelikle Schuster'dir. sonuçta elinde Bobo'dan başka forvet yokken senin fatih tekke'yi sırf kendi ego'n uğruna kadroya almamanın bi açıklaması yok. bura senin babanın çiftliği derler adama. Schuster'in değişikliklerine gelince yapıcak bişey yok abi guti cezalı bobo sakat yusuf sakat falan derken mecbur erhan'a kalıyor falan. ama yok abi bugün bence ilk suç Schuster Dayı'nın.

diğer suçlulara gelince en başta holosko geliyor zaten. yıllar önce bize geldiğinde -o güne lanet okuyorum artık- bu adam Beşiktaş'ı şampiyonluğa taşır diyorduk ama şimdi bu adam bizi şampiyonlukdan ediyor. kısaca Beşiktaş çağ atlamışken hala holosko Beşiktaş forması ile devam ediyor futbol hayatına.

tabata mesela. adam verilen paranın altında eziliyor abi klasik cümle ama durum bu yani. olmuyor olmuyor olmuyor söyleyecekde fazla söz yok zaten.

toraman mesela o adamdan stoper olmayacağını biliyoruz hepimiz dimi bunda hemfikiriz. o yediğimiz ilk golde adam bunun üstüne geliyor bu geri geri gidiyor lan vur indir gör kartını ya. bok var fair play'cilik oynuyosun.

takımda forvet yok mevzusuna geleceğim yine. tabatanın sağ açık nobrenin ön libero quaresma'nın forvet oynadığı bir maç izledik ilk yarıda. el oğlu atar gider derlerdi ya harbi öyle. o kaçan 2gol'den sonra halama dönüp bak futbolun acı kuralıdır "atamayana atarlar" demeye kalmadan 2yi yedik ama Q7 olmayınca üretkenlik adına bişeyde olmuyor olan pozisyonlarıda zaten tabata ile holosko kaçırıyordu. hani hep diyoruz ya "pascal ruhlu forvet" diye işte öyle biri lazım bize -sahada kanını akıtıcak cinsten-

Gökhan sana gelince heryerde şerefsizdin konyaya gelmişsin ama yine aynı değişen bişey yok. ziya doğan sana gelince azıcık delikanlı olsaydında takımına ayağa kalkmalarını söyleseydin -bak maçı bırak ver demiyorum ERKEK gibi oynasanız yeterdi-

neyse olan oldu şu saaten sonra konuşca bişey yok sözüm ona HAYAT DEVAM EDİYOR

14 Kasım 2010 Pazar

Kısa bi ara...

Başlık kendini belli ediyor aslında. Vizeler başlıyor bayram'ın bitiminde onlara çalışmak lazım sıkıntı olur yoksa ciddi anlamda. Şu sıralar radikal kararlar veriyorum hayatımda aslında ama bunları alenen belirtmeye gerek yok şimdilik.

Sağlıcakla kal ey sevgili okur. Sana şimdiden İyi Bayramlar. Vizeler sonrası açığı kapatırız konular uzun zaten yazıcak çok şey var.