6 Aralık 2010 Pazartesi

bursa Sorunsalı.

Olmayan Rakibin Olmayan Düşmanlığı...
Bugün İstanbul ciddi bir sınav verdi. Ama bu sınav ne bir lider'i ağırlamak nede bilmemnerenin reisicumhurunu karşılama tören idi. Süper ligde Beşiktaş ile -sözüm ona büyük takım- bursa arasındaki maç şu an ülkenin gündeminde önemli bir yer tutmuş durumda. 7 yıldır stadımıza gelemeyen bursa bu sezon gelmek istiyordu. Aslında bizim duruşumuz belli idi. Beşiktaş taraftarı bursaya gitmeden onlar buraya gelemezdi. Ama ne hikmetse bir türlü iki takımın ligdeki ilk maçı bursada oynanmıyordu. Bu sene gelicekler diye bir haber çıktı. Kaldi ki biz hafta başından başlayıp çarşambaya kadar zaten Sami Yen modunda çıkamamaıştık tam o moddan çıktık ve bu haber düştü heryere. Bursalılar asıcaz kesicez nidaları ile maça hazırlanırken bizim tarafdanda bilet alacaklarını falan söylüyorlardı. Aslında yaptıkları Beşiktaş üzerinden prim yapmaktı ki biz biliyoruzki "bursa bize ne dost ne düşman nede rakip olabilir. fasulyeyide nimetten sayıcaksak işimiz var abi."

Gün içinde bir çok olay yaşanmış bunlardan fazla haberimiz olmadı stad içinde karşılıklı söz düellosundan sonra bi anda koltukları kırmaya başladılar. Ama bunu kimse görmemiş olacakki maç sonrası Büyük Beşiktaş Taraftarına "katil" "cani" gibi yakıştırmalar yapılmış hatta bazıları dahada ileri gidip "terörist" yakıştırmasını yapmış. Anlayamadığımız konu şu ; Beşiktaş taraftarı'nın kale bile almadığı daha doğrusu bursanın kendi kendine gelin güvey olmasından doğan bu sorunu başka bir deyişle fasulye olmalarına rağmen kendilerini nimetten sayan bursalılara yaptıklarımız bütün ülkeye dert olmuş. Asi Ruh belgeselinde Ayhan Abi (Ankaralı Ayhan) çok açık bir dille açıklıyor aslında bir çok şeyi. "Bize saldırmayan insana asla saldırmadık saldırmayız ama her zaman nevs-i müdafa hakkımızda vardır" diye anlatıyordu Beşiktaş Taraftarı'nın tutumunu.

Şimdi Beşiktaş'a Beşiktaş'lıya bu şekilde ağır ithamlarda bulunan basın'a bursaspOr taraftarına ve internette yazan çizen insanlara şunu söylüyorum;Beşiktaş taraftarı bir gruba yada bir topluluğa bir saldırıda yada eylemde bulunuyorsa bu kişi yada grup bunu zaten haketmiştir. Kaldı ki biz bursayı zaten rakip olarak görmüyoruz adamlar kendi kendilerine gelin güvey oluyorlar sağolsun bizim halkımızda fasulyeyi nimetten sayıyor. İşte fasulyeyi nimetten sayarsak böyle olur. He yaşananlar iyimi hayır değil hoş olaylar değil ama yine yeni yeniden söylüyoruz üstüne basa basa ;Beşiktaş taraftarı bir gruba yada bir topluluğa bir saldırıda yada eylemde bulunuyorsa bu kişi yada grup bunu zaten haketmiştir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder