30 Ekim 2010 Cumartesi

The Answer...



40 Yıl boyunca düşünsem bu adam'ın Beşiktaş'ıma geleceğine ihtimal vermezdim ama o adam 3*4gün sonra Kutsal Topraklara iniş yapıcak ve akabinde Parke'ye renk katıcak. Uzun bi hikaye idi bu adamın Türkiye serüveni. Bi gün girdim forza'ya "Iverson'a teklif yapılsın haberi" ile karşılaştım ve doğrusunu söylemek gerekirse hadi lan o kadar da değil dedim. Ama zaman ilerledikçe haberlerler yazılmaya çizilmeye devam etti ve ciddi boyutlara ulaştı. Ama hala kendi kendime "cem uçma lan Allen Iverson'dan bahsediyoruz olum" diyordum. taa ki ntvspor'da çıkan son dk haberini görene kadar. 

Neyse geldi gitti dönemini fazla uzatmaya gerek yok herkes zaten yeterince hatta gereğinden fazlasıyla biliyordu olanı biteni. Allen Iverson Beşiktaş'da idi. Uğruna sabahladığım küçükken bana ve bi çoğumuza basketbol'u sevdiren The Answer Beşiktaş'ta. İnsana şaka bi hatta bi rüya gibi geliyor uyanmak istemiyor insan.

Dün akşam saatlerinde kesinleşen transferden sonra şöyle bi bakındım internete forumlara falan bakmaz olaydım arkadaş ya. Quaresma ve Guti'yi aldığımızda yapılan o aptalca holiganizim dolu yorumlar devam ediyor. Lan Iverson'a kötü diyen adamı Allah çarpar ya. Adam yaşlıymış diyolar antu'da (Damir Mrsiç kaç yaşında diye sorarlar adama). Karıya kıza düşkünmüş,içkisi kumarı varmış gece hayatı çok fazlaymış. Lan sanki adamla bi ömür beraberdiniz ya. Nba'da MVP ödülü alan bi adam'ı bile kötülüyoruz bok atıyoruz ya harbiden bravo bize.

Neyse biz Iverson'u keyfini çıkaralım. Adam 3*5güne gelicek akabinde Akatlar renklilerle dolucak. Sadece benim 20den fazla arkadaşım ""kankaaaaaa biletini alırım ben gidelim lan şu adamı izlemeye ıverson olm boru değil""dedi. Şimdi sıra Beşiktaş taraftarında. Dün forza'da nasıl tribüne çağıralım diye düşünüyordu taraftar. Benim nacizhane görüşüm bütün salonun MVP MVP MVP diye çağırmasından yana ama şuda fena olmazdı hani .. 
Allen Allen Allen Iverson fenerın anasını Allen Iverson

20 Ekim 2010 Çarşamba

Dom Dom Kurşunu...



Şimdi kendi kendinize ""ne alaka lan"" diye söylenebilirsiniz. Malum Domates fiyatları uçmuş durumda pazarda 6lirandan aşşagıya domates bulmak imkansız. Ulan ne oldu da bu domates bu kadar pahalı oldu onu bilmiyorum zaten onu bilsek bi şekilde fiyatları aşşağıya çekmek için bir şeyler yapardık. Ben yazar geçerim aga.

Evde oturuyorum internete bakınıyorum haberleri falan okuyorum falan derken acıktım akabinde canım tavuk döner çekti. Evde de kimse yoktu dedim gidiyim dönerciye. Her zaman gittiğim dönerciye gittim selam verdim falan derken hiç sormadan getirir Adem Abim sağolsun. Tam döneri yemeye başlıyorum bide baktım ana domates yok içinde. Domates olmadan sofraya bile oturmayan ben döner'in içinde domates'i göremeyince direk sordum abiii domates nerde diye hay sormaz olaydım dedim sonra kendi kendime. Abi bi başladı anlatmaya yok domates şöyle pahalı kilosu 8lira oldu falan benimde iştahım kaçtı resmen.

Neydi domates diye soranlara kısa yoldan karın doyurmak için bire bir dediğim lan hiç bisey yapamıyosan ekmek arası domates koy ye dediğim 5*6 tane erkeğin bi araya toplandığı ve ne yiyelim olum diye konuşmalara başlandıgında direk akla gelen MENEMEN denen ismi garip yemeğin Altın malzemesi idi. Tavuk Döner'in İskender'in vazgeçilmez aparatıydı vs.vs.vs. Ama şimdi öyle bi hale gelmişizki ""insanların bütün bir pazar alışverişini bitirdiği paraya sadece 1kilo domates alınıyor"" Zaten hormonlu olan domates arkadaş tanesi 250gram nerdeyse yani kabaca 4tane domates 8lira yapıyor.

Neyse fazla uzatıp canınızı canımızı sıkmıyorum zaten iyice kötü durumdayız.

16 Ekim 2010 Cumartesi

Varsın Olsun Üstümüzden Gitmesin Keder...

ya ne diyimki abi. bi hoca düşün ki bi kaleci kazanayım derken 2 kalecisini birden kaybedicek. Maç kadrosunda bobo-nobre ikilisini görünce kendi kendime iyi baskılı oynayacağız erkenden bu maç kopar dedim. akabinde 6dk saldıran takımımız 7.dakikada gol yedi. akabinde saldırdık ve yoktan var ettik falan gol geldi.

Anlayamadığım konu şu Hakan formsuz ve çok kötü bi dönem geçiriyor. Belli bi süre şu adamı oynatma hocam yoksa iki kalecimizdende olacağız. Tabata iyi oynadığı bir maçda yaptığı bir aptallık ve amatörlük yüzünden sarı gördü. Kendini yere atmana ne gerek vardı tabata.

İkinci yarı başlıyor yine ilk yarıda old. gibi saldırıyoruz 6dk ve 7.dakikada gol yiyoruz hobaaaa gel şimdi çıkar bu golü şimdi derken dünyada bence yeri olmayan bi taktik yüzünden 3.golü yiyoruz. Hakan bence 2goldede hatalı ama ne kızıyorum nede küfrediyorum. Çünkü kendime yakıştıramıyorum Beşiktaş'ın oyuncusuna küfretmeyi. Tabi skor 3*1 olunca hurrraa saldırıyoruz ve akabinde 4e 5e gidicek bir maç olacak ama atamıyolar falan. Akabiden 80*90 arası bi baskı varki o baskı maçın genelinde olsa bu maç kopardı zaten. 10dakikada kaçan akıl almaz goller derken Fabian çıkıyor sahneye yine 3*2 oluyo ve ayrıldığımız mekan'ın dışından takip ediyoruz maçı. Önce nobre yada holosko hatırlamıyorum ama arka arkaya kacan goller ki o holosko'nun kaçırdığı gol'e akıl sır erdiremiyorum. Akabinde düdük çalıyor ve maç bitiyor inönü'de şey pardon Fi Yapı İnönü stadında kaybettiğimiz 2.maç olarak kayıtlara geçiyor.

Son söz olarak Holosko'nun su takıma sağladığı katkıdan daha fazlasını  hasta yatağımdan sağlarım.

15 Ekim 2010 Cuma

Orjinal Kitap Bizim Neyimize

Okullar açıldı malumdur şimdi kitap derdimiz var. Bundan önceki senelerde ortaokul lise falan kitaba para vermezdik ""devlet babamızın"" kıyağı işte. Gecen sene kitaba uzun bi aradan sonra para vermek gerekdi baya sıkıntılı bir dönem geçirmiştik 300lirayı bulan kitaplar son anda karar verilen korsan kitap alma sorunsalı derken akmar'da yaşanan bi dünya sıkıntı vs.vs.vs.

Bu senede sene aynı sorunlarla başladı. 7tane ders var bu derslere bide kitap lazım tabi. Allahtan 3yada4derse kitap alıcakmışız.Sürekli kulakdan dolma bilgilerle bişeyler duyuyoruz. İşte bazıları diyoki ""kankaaa hoca orjinal kitap olmayanı geçirmiyomuş"" ve akabinde sende elimiz mahkum abi napalım diyosun. O ara başka birisi kanına giriyo ""ya olm s.et orjinal kitabı falan alırız akmar'dan beyazıt'dan"" Bu kadar farklı ve değişik yollardan birisini seçmek zorundayız tabi.

Doğal olarak 2.söyleneni seçiyoruz evden alınan parayla kitap arasındaki para arasında hafifi bide fark oluyor genelde ama şöylede bi durum var;ya 1.duyum doğruysa... O zamanda çok sevdiğim bi çin atasözü'nü kullanırım kendi kendime ""g.te giren şemsiye açılmaz.
Şimdi yarın gidip akmardan kitaplarımızı alıyoruz yada beyazıt'tan. Akabindede pazartesi gidiyoruz dersimize. Gazamız mübarek olsun demekten başka çaremiz yok. Rastgele...

14 Ekim 2010 Perşembe

Hasretinle Yandı Gönlüm Saldır Beşiktaş...

Şu lanet olası milli maç arası sonunda bitti. Cumartesi günü sahne alıyor Alemin Kralı...

11 Ekim 2010 Pazartesi

Hayırlı Olsun...

Yeni Eğitim Öğretim Yılı başlamış bulunmakta sevgiliokur. İlk haftanın vermiş olduğu boşluk bu hafta yerini derse bırakmış bulunmaktadır. Neyse fazla bişey olmadı zaten bugün ekonomi dersi vardı şey pardon ekonomi değil economics.

Gazamız Mübarek Olsun

9 Ekim 2010 Cumartesi

Otobüslerdeki Şu Yer Verme Olayı

Toplum olarak genellıkle Otobus kullanan bı ulkeyız. Bunu nerdenmı cıkardın dıye sorarsanız omrunun buyuk bı cogunlugunu 11ÜS'de heba etmıs bırısı olarak yazıyorum. Aksam olmustur kısılık olarak gunun butun yorgunluguyla sıraya dogru ılerlerken uskudar semalarında(o sırakı uskudar'dan cengelkoy'e kadar gıder)ıcımde bı dusunce sureklı ""lan oturunca kafayı koycam uyuycam yer falan vermıycem"" o amacla 2.otobusu beklerım buyuk cogunlukla bınerım otobuse ve oturcak bı yer bulurum.

Tam kafamı koymusumdur cama -her ne kadar cam temız olmasada- lan olm aksam yıkarsın saclarını dıyıp yolculuk baslamaktadır. Arada bı acarım gozlerımı fazla yaslı olmamakla beraber bırılerı muhakkak bıner otobuse dusunurum kendı kendıme ne yapsak hacı dıye. O ara sureklı bı ıgneleme vardır otobus ıcınde bırbırını tanımayan ınsanlar arasında ""bızım zamanımızda boylemıydı her gordugumuzu buyuge yer verırdık"" gıbısınden baslar konusmlara. Yerinden kalkarsın yer verırsın o ınsana ama bı tesekkur bıle etmez bıde ustune azarlar senı hatta bazılar oturmazlar ""o işin esprisi kaçtı daha bana yer versen ne olur"" diye lan canıma mınnet benımde tamam ne halın varsa gör o zaman.

Velasıl kelam butun bu yasananlardan sonra yer vermek ıstegı kalmıyo ıcımden sevgılıokur. He bu arada bıde bu cepten facebook olayı varya ona bayıldım lan. Otobuste zaman gecırmeye bırebir ya muzık dınlemenın bıle pabucunu dama atmıs durumda su an. 

Neyse gecenın 12si fazla uzatmayalım daha sonra daha ınsancıl saatlerde daha uzun yazılarla rahatsız ederım ben sızı

Milli Maç Üzerine...

Sımdı sevgılı okur dun mac vardı bılıyosun. Mac oncesı 7tane Beşiktaşlının Mıllı Takım'a cagrılmasına bı yandan sevınırken bı yandanda uzuldum hanı sakatlanır falan dıye. Soranlara ""Mıllı Takımımda Beşiktaş"" dıyorum o yuzden olsa gerek.

Mac oncesı kadroları gordugum zaman dırek aklıma su geldı.
1)Kendı Takmında gercek mevkısı olan SAĞBEK'de oynayamana bır adam neden SOLBEK'de ilk11 baslar.Ulkede adam kalmasa Sabriyi oynatmam arkadas. Neymıs hızlıymıs lan o zaman Usaın Bolt gelsın oynasın..
2)Hocanın daha once bırakın ızlemeyı boyle bı oyuncunun adını bıle duydugunu sanmadıgım ÖZER HURMACI neden ilk11de sahaya cıkar ve boylesıne tarıhı bır macda MİLLİ OLUR...
3)Daha evlenelı 1ay olmayan bı adamın yerıne su an Ülkenin en formda kalecısı olan CENK neden oynamaz.
4)Servet'ı 1000le Ömer Erdoğan'ı 500le carpa kapasıtesıne sahıp bır İ.TORAMAN neden oynamaz..

ve daha bı cok yanlıs var kaldıkı bu kadroyu Hıddınk'ın yaptıgını sanmıyorum ben ve bu konuda yanlız olmadıgımıda bılıyorum. Hıddınk zekı adamdır vesselam. Fatıg Terım'ın kendı egoları yuzunden soguttu bı mıllı takımı sımdıde onun devamı olarak gelen Oguz Cetın kaldıgı yerden devam edıyor İMPARATOR!!!'un. Olan Beşiktaş'sız gecen bir haftamıza oldu. Bundan sonra mıllı maclar benım ıcın Beşiktaş'ımdan ayrı kalacagım 1haftadan oteye gıdemez buda ayrı konu.

Son soz olarak 11tane adam ıcınden sahada olan 1 Beşiktaş'lının sakatlanmasıda harbı ya cenabetlık yada nazardır. Gozu Olanın Gozu cıksın arkadas.

Ben Geldım...

Eveeeet bı blogda bız acalım dedık. Iyımı yaptık kotumu yaptık bılmıyoruz bunu zaman gosterıcek. Her turlu konu olacaktır Sıyaset dısında. kendımden tutun da Beşiktaş'ıma kadar her turlu guncel konu burda olur. Hadı esen kalın