11 Şubat 2011 Cuma

Batıyoruz...

Evet başlığında belirttiği gibi alenen batıyoruz. Kartal Yuvalarından bahsediyorum evet yanlış tahmin etmediniz. Bir kulübün en önemli gelir kaynaklarından biridir lisanslı ürünlerini taraftara sunan mağzalar. Alışveriş merkezlerinde belli başlı semtlerde hizmet vererek hem insanlara destekledikleri takımın ürünlerini ulaştırır hemde maddi açıdan refaha ulaşırlar. Ama gel gelelim Beşiktaş'ta durum öyle değil. Kartal Yuvalarımız bir bir batıyor. Anadolu Yakasında hizmet veren Suadiye,Bağdat Caddesi kapanan mağzalarımıza en son Üsküdar Kartal Yuvası eklendi. Anadolu yakasından ayakta kalan tek mağaza Ümraniyede -onunda hala kapanmaması cidden şaşırtıcı zira dershane yıllarımdan beri var orası-
Aslında ilk başlarda bu duruma gelmemizde taraftar sorumlu gibi duruyor ve bir çok kişi de öyle düşünüyor ama durum hiç de öyle değil. Kalitesiz ürünler daha doğrusu beklentilerin çok altında basit sayılabilcek ürünler ve buna zıt olarak uçuk fiyatlar ürün çeşitliliğin azlığı derken para üstü veremez duruma geldi mağzalar. En son gittiğimde 1.5lira para üstünü "kasada hiç bozuk para kalmamış onun yerine hatıra bilet verelim" diye alamadım. -he feda olsun kulübe o ayrı konu ama 1.5lira veremicek durumda olmak cidden düşündürücü-. Dün bir arkadaşım aradı babasına hediye almak için gitmiş ve atkı bulamış alıcak. Telefonda ne diyeceğimi bilemedim hani utanmasam maç günü semte git korsancılarda daha güzel atkılar var diyecektim. Hazı laf gelmişken o konuya da değinelim.
Maç günü semtin içinde bir sürü korsan ürün satan adamla rastlaşmak mümkün. Bu adamlar o kadar planlı programlı çalışıyorki Kartal Yuvalarında bulamayacağımız ürünler hem ucuz hem kaliteli hemde albenisi yüksek. Hele ki bir "İmha Timi" diye bir atkı yapmışlar korsan olmasa alırım dolaba koyarım ilerde eşime dostuma derim "alın işte bu adamlar zamanına bizde oynadı aynı sene içinde" ama korsanla mücadele ediyoruz yada şöyle söyleyeyim korsan almayı kendimize yediremediğimiz için -en azından ben öyle düşünüyorum kendi açımdan- almıyorum aldırmıyorumda. Korsan ürün aldırmadığım insanlar yuvalardan da güzel ürün bulamadığı için ürün alamıyor hiçbir şekilde oda ayrı bir konu.
Neyse sözün özü durumumuz gerçekten kötü birşeyler yapmak lazım iş işten geçmeden. Gerçi atı alan üsküdarı çoktan geçti ama zararın neresinden dönersek kardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder